Huur je materieel

Bel: 0184 694 947

Huur je materieel

Bel: 0184 694 947

Inkoop en Verkoop van grondstoffen

Van A-hout tot rijbaanschors en grond: Tuytel Grondstoffen levert een breed scala aan biomassa en hout. Wij zijn een vertrouwd adres voor verschillende bedrijven actief in de groenvoorziening, cultuurtechniek, grond-, weg- en waterbouw en de opwekking van energie. 


Wij leveren verschillende soorten grondstoffen en beschikken over onze eigen transportmogelijkheden. Ook nemen we hout en andere materialen in. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden qua inname en levering. 

Contact

Hout en andere grondstoffen

Afvalhout wordt op basis van kwaliteit ingedeeld in verschillende categorieën: A-, B- en C-hout. Dit is belangrijk, omdat de recycling ervan op verschillende manieren gebeurt. Zo kan A-hout bijvoorbeeld worden versnipperd en worden gebruikt voor de houtvezelindustrie en kan B-hout geshredderd geleverd worden aan de biomassa industrie.

Bij Tuytel leveren we zowel A-hout als A-& B-hout. Door onze jarenlange ervaring met het shredden van hout en onze contacten binnen de recycling, kunnen wij het hout snel leveren, geshredderd of in zijn geheel.

Ook nemen wij beide soorten hout in, zowel in zijn geheel of geshredderd. Ben je op zoek naar een partij voor de inname van hout? Dan ben je bij Tuytel dus aan het juiste adres! Lees hieronder meer over de grondstoffen die we in- en verkopen:

A-hout

A-hout is de categorie hout van de hoogste kwaliteit. Het is onbewerkt hout, van bijvoorbeeld verpakkingen, pallets en schoon massief hout.

B-hout

B-hout is een andere categorie houtafval. Dit bestaat uit gelakt of geverfd hout en hout dat vrij is gekomen bij sloopwerken. Dit is ook verkrijgbaar als A-&B-hout mix.

Rijbaanschors

Ons rijbaanschors bestaat uit een mix van grof en fijn verkleind, gezeefd en gereinigd hout. Rijbaanhout is in elke hoeveelheid te leveren en af te halen. Daarnaast kunnen wij de tijdelijke rijbaan voor je aanleggen.

Shreds

Deze houtsnippers hebben een vezelachtige structuur. Dit materiaal wordt vaak geproduceerd uit snoeihout en wordt regelmatig gebruikt voor verbranding t.b.v. stadsverwarming.

Chips

Dit natuurproduct wordt vaak gebruikt voor wandelpaden of in tuinen. De chips worden regelmatig gebruikt, doordat het een  mulchlaag vormt, wat goed is voor de grond onder de chips. Daarnaast kunnen houtchips ook goed gebruikt worden als biofilter en biobrandstof.

Compost

Ook voor deze bodemverbeteraar kun je bij Tuytel terecht. Dankzij de compost houdt de ondergrond vocht langer vast. Het materiaal breekt langzaam af, waardoor je lang resultaat hebt.

Transport

Tuytel beschikt over transportmogelijkheden voor het leveren van hout en andere materialen. Zo kunnen wij het materiaal voor je vervoeren in met onze walking floor trailers. Het voordeel van deze trailers is dat deze eenvoudig geladen kunnen worden via de bovenkant. Het lossen gaat ook heel gemakkelijk, doordat ze trailer het materiaal voor je naar buiten schuift. 


Ook is het mogelijk het materiaal op onze locatie in Oud-Alblas af te leveren en op te halen. 

Vragen?

Rijbaanschors

Projecten vinden regelmatig plaats op moeilijk bereikbare locaties. Voor dit soort projecten leggen wij regelmatig tijdelijke toegangswegen aan. Dit doen wij met behulp van biomassa, oftewel, rijbaanschors. Ons geshredderde hout is ideaal om te gebruiken voor tijdelijke rijbanen op veenachtige of natte ondergronden. De tijdelijke rijbanen worden onder een laag zeil geplaatst, zodat de rijbanen na afloop van de werkzaamheden weer makkelijk verwijderd kunnen worden. 

Vraag een vrijblijvende offerte aan


Bij het versturen van dit formulier ga je akkoord met ons Privacy Statement en de Algemene Voorwaarden.