Huur je materieel

Bel: 0184 694 947

Huur je materieel

Bel: 0184 694 947

Het tempo hoog houden. Zorgen dat de machines op volle kracht draaien. In het Westelijk Havengebied van Amsterdam verwerkt Tuytel grote partijen afvalhout. Dat doen we in opdracht van recyclingbedrijf Mecore. Het hout is overgebleven bij bouwprojecten of afkomstig uit slooppanden. Het geshredderde hout gaat per schip naar allerlei landen. Niet alleen als grondstof voor spaanplaat, maar ook als brandstof.

24 uur per dag in touw

Onze Doppstadt DW 3060-shredder en sterrenzeef van Backers zijn 24 uur per dag in touw in het havengebied. Wekelijks goed voor 1500 ton splinterhout. Eind 2019 stijgt die productie fors, dankzij de aankoop van een grotere shredder. Vanwege de afgelegen locatie, gaat het werk 24 uur per dag door. Per shift werken twee van onze werknemers mee aan de bediening van in totaal zes machines. Het is een gesloten systeem.

Jan Arie Van der Meijden, uitvoerder recycling bij Tuytel: “De zeef haalt de grotere stukjes eruit. Die verdwijnen daarna opnieuw in de shredder. De grootte van het eindproduct is afhankelijk van wat de klant aangeeft. We vullen als het ware grote vakken met versplinterd hout. Een shovel zorgt voor vervoer richting vrachtwagen of vrachtschip.”

Capaciteit verdubbelen

Het Westelijk Havengebied in Amsterdam is een populaire plek voor recyclingbedrijven. Niet alleen Mecore, maar ook Beelen, Renewi en SUEZ zijn gevestigd op OBA Bulk Terminal Amsterdam. Tuytel kreeg de opdracht, omdat we bereid zijn te investeren. Van der Meijden: “Met die nieuwe shredder kunnen we de capaciteit straks verdubbelen. Dat maakt het bovendien mogelijk om met minder shifts te werken.”

Gebruikte machines

Huur direct

Project in het kort

 • Opbrengst

  1200-1500 ton versplinterd hout per week

 • Projectduur

  tot zomer 2020 (met kans op verlenging)

 • 10-15 cm

  Houtstukjes na verwerking 10-15 centimeter groot

 • 300 kilogram

  Eén kuub geshredderd hout weegt 300 kilogram

Wij staan alle dagen voor je klaar

Bel gerust onze experts om gratis advies: 0184 694 947